Waarom VK Prefabs

Je schoorsteen heeft in de loop der jaren zodanig schade opgelopen dat hij moet worden gerenoveerd of zelfs vervangen. Dat kan op twee manieren: op de traditionele manier of middels het laten plaatsen van een prefabschoorsteen.

Traditionele manier
Laat je je schoorsteen op de traditionele manier vervangen, dan moet deze worden afgebroken. Dat brengt een hoop rompslomp met zich mee, want het afbreken en opnieuw metselen van een schoorsteen is een intensieve operatie. Er moet een steiger worden geplaatst, de oude schoorsteen moet worden gesloopt en er is een verreiker nodig om het puin af te voeren.

Heb je zonnepanelen op je dak, dan is het raadzaam die eerst te verwijderen omdat die bij de breekwerkzaamheden kunnen worden beschadigd door vallend puin. Al met al neemt zo’n operatie drie à vier dagen in beslag. Dat betekent dat je dak een aantal dagen openligt en moet worden afgedekt. Ook is zo’n ingreep behoorlijk kostbaar. Je moet daarbij denken aan prijzen van ongeveer 4000 euro.

Geen lekkages
Een schoorsteenrenovatie die op de traditionele manier wordt uitgevoerd, duurt minimaal enkele dagen. Ook hierbij zou schade kunnen ontstaan door het uithakken van de voegen en het plaatsen van een daksteiger bijvoorbeeld. Hierbij moet je denken aan schade aan de dakpannen, dakgoot en/of zonnepanelen. 

Na het opnieuw voegen wordt de schoorsteen geïmpregneerd, maar dit geeft geen garantie tegen lekkages. De kosten van een traditionele renovatie zijn vergelijkbaar met die van een overzetschoorsteen. Lekkage bij een overzetschoorsteen is echter onmogelijk.

Uitstekend alternatief
Heb je geen zin in al die rompslomp, dan is een schoorsteen van VK Prefabs een uitstekend alternatief. Vanaf 1500 euro heb je al een prefabschoorsteen. Die heeft bovendien dezelfde uitstraling als een gemetselde variant. 

Daarbij is geen sprake van afvoer van puin en de klus is in een paar uur geklaard. Dat kan, omdat de schoorsteen op basis van jouw specifieke voorkeuren van tevoren in onze werkplaats is gemaakt. Daarna hoeven we de schoorsteen alleen nog maar te installeren.

Ook is het geen probleem om bestaande doorvoeren te behouden.

WhatsApp us